Beste BPost

(update onderaan)

Enkele weken geleden maakte ik gebruik van uw diensten om een klein pakketje te versturen van Mechelen naar Asse. Ik werd hiervoor gevraagd €7,- euro te betalen. Geen klein bedrag, maar het weegt op zich nog af tegen de kost van de benzine indien ik zelf de wagen zou nemen. Want heel veel tijd bespaar je niet als je kijkt naar hoe lang het duurt om aan een postkantoor te geraken, een doos te kiezen, aan te schuiven in de rij, de doos in te pakken, het pakket te adresseren, opnieuw aan te schuiven en af te rekenen. Ik begrijp natuurlijk wel dat het voor u makkelijker is om nationaal één tarief aan te rekenen, ongeachte de afstand dat het pakket moet afleggen.

Ik was verrast toen ik enkel dagen later mijn eigen pakje terug aangeboden kreeg (helaas via tussenkomst van een afhaalpunt op een paar kilometer, want we moeten allemaal werken voor onze kost). Zelf kon ik niet uit aan de vermelding die op mijn pakje gekrabbeld was. En later leerde ik dat de postbode het ticket, met de vermelding van het probleem, had overplakt met een ticket dat ik niet aanwezig was bij aflevering. Hoewel ook het adres doorstreept was, blijkt, na verificatie, dat het toch het juiste adres is.

Dus trok ik opnieuw naar mijn postkantoor om te vragen wat er was misgelopen. Na tien minuten aanschuiven en vijf minuten prutsen om het overplakte ticket te kunnen lezen, was het enige dat uw medewerker mij kon vertellen dat volgens haar het adres juist was, maar dat iemand mogelijk mijn “1731 Asse” als “1131 Asse” had gelezen. De enige oplossing die ze mij kon aanbieden was om het pakketje opnieuw, op mijn kosten, op te sturen.

Beste BPost, ik vind dit als klant van uw bedrijf volledig onaanvaardbaar. Ik ken weinig andere bedrijven die bij het falen van hun dienstverlening hun klanten laten betalen. Laat staan dat ze de klant voorstellen om opnieuw te proberen op zijn kosten. Ook al heb ik mijn best gedaan om het adres leesbaar in te vullen —volgens mij is het goed leesbaar— is niet mijn probleem dat u vertrouwt op het handschrift van uw klanten wanneer de persoon aan het loket dit gemakkelijk zou kunnen verifiëren en digitaliseren (verdeel en heers).

Dit soort dienstverlening is mij alleszins geen €14 waard en op deze manier wil ik ook geen gebruik meer maken van uw diensten.

Groeten,
Steven Op de beeck.
Mechelen.

Update: Een vriendelijke juffrouw van de klantendienst van BPost heeft mij snel na het verschijnen van deze post gecontacteerd om het probleem recht te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.